QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Vi inom Föreningen för Medborgarperspektiv.se tycker att Nix to the Six representerar en verklig chans för konsumenter av fria medier att nå reell makt genom att ta sig in i riksdagen. Vi har därför valt att vara Nix to the Six behjälpliga i deras arbete inför valet i september 2022.

Konsumenter av fria medier är alltså alla som hyfsat frekvent besöker bloggar, poddar och videos för att läsa, lyssna och titta på sådant som faller utanför åsiktskorridoren, det som inte är politiskt korrekt.

Behovet av andra åsikter är skriande. Är det någon som på fullt allvar tror att de etablerade partierna kommer att få ordning på utanförskapet i förorterna, kriminaliteten (har någon läst att fängelsekapaciteten måste fördubblas?), de usla skolresultaten, de låga pensionerna, de långa vårdköerna (Europas längsta), den tragiska äldreensamheten, de extrema el- och bränslepriserna, dvs att få energiförsörjningen i sin helhet att fungera utan att vara väderberoende och mycket annat förglömt?

Konsumenter av fria medier har sin plikt

Uppgifterna om hur många som frekventerar fria medier som denna blogg går isär, uppgiften 500 000 har nämnts. Om cirka 300 000 besöker olika fokuspartier och proteströstar (med Bank-ID) så framgår i diagram om spärren till riksdagen passeras. Då vet man att man kan rösta på paraplypartiet Nix to the Six i riksdagsvalet den 11 september utan att riskera att rösten blir bortkastad. Om cirka tre veckor finns portalen uppe på nätet och du kan proteströsta. Partiet är självfallet registrerat hos valmyndigheten.

Vad mer? Jo, 300 000 röster motsvarar med viss råge 4%, spärren för att komma in i riksdagen. 4% motsvarar cirka 15 riksdagsmän.

Det vore väl själva f-n om nu inte merparten av konsumenterna av fria medier gör sin plikt och provröstar när möjligheten snart lanseras.

Provröstar man inte avsvär man sig den moraliska rätten att gnälla över de uppräknade problemområdena.

Jag avslutar denna krönika med en egenhändigt nedtecknad beskrivning av hur Nix to the Six i all sin briljanta enkelhet fungerar:

Du går till Nix-to-the-Six.se och röstar om du vill ha förändring på ett antal viktiga fokusfrågor i samhället. Du riskerar inte att kasta bort din röst på grund av 4%-spärren. Du väljer ett av fokuspartierna (exempelvis Rättstaten) genom att proteströsta på det fokuspartiet. Det görs med Bank-ID som säkerhet. Du får betala 5 kronor plus moms för att rösta – något som hjälper fokuspartierna att klara finansieringen av exempelvis tryckning  av valsedlar. Om fokuspartierna tillsammans inte får över 4% (cirka 300 000 röster) ställer paraplypartiet Nix to the Six inte upp i valet. Det bestäms 24 juli 2022. Man får då rösta på något av de vanliga partierna.

Några slutkommentarer

Man får så många fler påverkansmöjligheter i ett fokusparti än i ett vanligt parti. Man har till exempel direktröstningsfunktionen varje minut under en hel mandatperiod. Röstar man traditionellt har man ingen påverkan efter det att vallokalen stängt och fram till nästa val. Mer om denna direktdemokrati i senare artiklar.

Åke Thunström

Ordförande Föreningen för Medborgarperspektiv.se


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebookgrupp och videor på Youtube. Här finns mer information om den partiportal som håller på att byggas, dvs VRM-systemetDet som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.