QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Vad är det som säljs? Jo, Nix to the Six administrativa portal på nätet för fokuspartier. Stödet för nya partiledningar som gör att de kan vända på arbetsinsatserna. I stället för att ägna 80 procent av sin tid till administrativt arbete och 20 procent till politik blir det med Nix to the Six-portalen tvärtom: 20 procent till administration och 80 procent till politik. Från att det varit omöjligt att bilda nya partier på grund av höga administrativa hinder, kan nu potentiella partiledare som längtar efter att kunna suga tag i Sveriges problem börja vädra morgonluft.

Kontakter har tagits med hugade partiledare och från två har vi fått svaret i rubriken, ”Intressant! Kom igen så snart ni har något konkret att visa!” Det är ett bra svar för ingen köper ”grisen i säcken”. Snart ska portalen med fokuspartier ligga färdig på ”butiksdisken” för demonstration och försäljning.

De två som givit detta svar har redan partier med webbplatser som kan fogas in i portalen. Det ligger säkert bakom deras intresse. För andra som startar från början finns instruktioner på portalen med stegen man tar för att snabbt få ett politiskt parti godkänt hos valmyndigheten. Där finns bland annat en exempelstadga och råd för upprättande av en riktig stadga för en ideell förening som är basen för ett politiskt parti. Stadgan antas på en konstituerande stämma. Även att få ett organisationsnummer går fort – problemet är banken. Det kan ta en dryg månads prövningar för att få det företagsupplägg med konton som krävs för att komma i gång.

Ett parti hyr in sig med sin webbplats på portalen som erbjuder fyra viktiga funktioner som medlemsregister med e-postfunktion för massutskick, proteströstning, val av ministrar till partiets regering och en funktion för omröstning inom partiet. Det måste finnas möjligheter att föra en aggressiv politik från portalen. För det finns de två funktionerna proteströstning och val av ministrar till partiets regering.

Proteströstning innebär att en person som finner ett visst fokusparti så intressant att denne avser rösta på det i valet 2022 utför två åtgärder i vallokalen för proteströstning i det aktuella fokuspartiet. Först markerar den proteströstande sitt missnöje med sitt val 2018 genom att avregistrera sin röst på det partiet denne röstade på 2018 för att sedan markera en röst på det aktuella fokuspartiet i valet 2022.

Alltså markeras ett partibyte. Två staplar i ett diagram förändras. Ett parti av de åtta etablerade förlorar en röst till det aktuella fokuspartiet vars stapel växer med en röst. Det framgår i realtid vilka fokuspartier som tar röster och vilka etablerade som förlorar och det är inte fråga om en opinionsundersökning utan i förtid utförda valhandlingar. Det är en aggressiv funktion som syftar till att höja temperaturen väsentligt i valet. Det är också en mätare på effektiviteten i det aktuella fokuspartiets valarbete.   

Den andra liknande funktionen är val av ministrar till partiets regering. Det gäller för ett fokusparti att knyta till sig dugligt folk. Att så sker ska också framgå tydligt. Även det går att mäta genom benchmarking av egna ministerkandidater mot sittande regeringens ministrar.

I ett fokusparti finns tre kategorier medlemmar. Det är stödjande medlemmar, som bara vill ha sin e-postadress i medlemsregistret, vanliga medlemmar som registrerar sina personuppgifter och kandiderande medlemmar som av ledningen godkänns som kandidater till partiets förtroendeuppdrag. Bland de senare kan partiets medlemmar välja vilka de vill se på olika ministerposter i en framtida regering.

Med tanke på hur de etablerade partierna utser kandidater på sina valsedlar utifrån lojalitet och diverse populistiska kriterier, kan det inte vara svårt för nästan alla fokuspartier att rekrytera medlemmar som har kompetens som trumfar de flesta sittande ministrar. Även det är en aggressiv funktion som syftar till att höja temperaturen väsentligt i valet och öka fokuspartiernas attraktivitet.

En person som söker på nätet på exempelvis Rättsstatspartiet ("www.rattsstaten.se") kommer till webbadressen "www.rattsstaten.nixtothesix.se". Denne kan bli förvirrad över tillägget <nixtothesix> i adressen, men alla fokuspartier ska ingå en valsamverkan under en enda röstsedel med namnet ”Nix to the Six” så det är lätt att få folk att förstå och acceptera den sammansatta webbadressen.

Valsedeln till riksdagen finns på portalens förstasida där också ett diagram finns som visar det summerade resultat av alla ingående fokuspartiers proteströstningar. Ur detta diagram är det lätt att se om fokuspartierna samlar ett röstetal som passerar fyraprocentsspärren till riksdagen. Det räcker exempelvis om nedanstående fem fokuspartier som vi nu söker partiledningar till var och en får minst 1 procent av väljarna.   

Förmodligen kommer bara de två ovan nämnda intressenterna att ha med sig medlemmar som i proteströstning inom någon vecka kommer att redovisa röstetal på mer än 2 procent var. När folk ser på portalen att fyraprocentsspärren passerats och på valsedeln i vilken ordning de olika fokuspartierna kommer in med kandidater i riksdagen, torde ett viktigt hinder att rösta på någon av de fokuspartierna ha passerats.

Det finns många sätta att få fem fokuspartier (och kanske fler) att samverka, men så som det ser ut nu så kommer det förmodligen att se ut som ovan. (Om du klickar på länkarna ovan så kommer du till Nix to the Six men på övriga ingenstans ännu förutom till platshållare.)

Hoppas du finner det här lika intressant och spännande att följa som vi som jobbar med det. Vi skulle sätta stort värde på om du kunde tipsa oss om folk som har personligheten och kompetensen att ingå i ovanstående fokuspartiers partiledningar. Helst pratar du med dem om det och ger oss därefter deras kontaktuppgifter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vi ber om ditt stöd och vi har Swish 1234 33 84 06 och Bankgiro 5421-6270. Tack för din gåva! Vi välkomnar dig gärna som medlem.

Hans Jensevik   

Ordförande i Nix to the Six


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebookgrupp och videor på Youtube. Här finns mer information om den partiportal som håller på att byggas, dvs VRM-systemet.Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.