QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Du gör ett gott jobb. Närmast läser jag om Ditt initiativ i fråga om personer som obstruerar vid verkställighet av utvisningsbeslut. Två huvudfall är aktuella. Vägran att covidtesta sig och vägran att resa frivilligt. I det senare fallet påstås att hemlandet inte tar emot tvångsutvisade medborgare.

Land ska med lag byggas. Lag stiftas. Men lika viktigt är att regeringen ser till att lagarna efterföljs. Om Riksdagen stiftar lagar, som inte efterlevs, tappar Riksdagen i legitimitet och blir en papperstiger. Det kan bli förödande för rättssamhället. Det bästa exemplet är lag, som förbjuder olika personer att vistas i Sverige. Vistelsen är dessutom ett lagbrott. Olika siffror har nämnts vid olika tillfällen, men att det är ett avsevärt antal personer, som är aktuella är alla överens om. Lagen efterlevs inte och verktygen för att ta tag i detta saknas.

En liten del av dessa personer finns i förvar. Många av dessa förvarstagna är djupt kriminella och direkt farliga för samhället och dess innevånare. Det är angeläget att de utvisas. Tiden för förvar är emellertid begränsad. Många kommer av dessa personer kommer helt enkelt att släppas ut på gatan för vidare kriminalitet i vårt land. Det ska inte få ske.

Nu till min poäng. Förvar är inte ett fängelse eller ett häkte. Det är något annat. Personerna i förvar är inte tvingade att sitta där. Det enda tvånget gäller att de inte får gå ut i den svenska samhället. Däremot är dörren vidöppen för den förvarstagne att resa vart han vill. Han kan resa till sitt hemland eller till vilket annat land i världen, som vill ta emot honom. Dörren är öppen och resan är betald. Om den förvarstagne i stället väljer att inte låta sig testas eller väljer att inte resa frivilligt, så är det hans val. Han väljer då att stanna i förvar i stället för att skapa de högst rimliga förutsättningarna för at han ska kunna lämna förvaret. Han är inte inlåst, bara förhindrad att stanna i Sverige.

Mot den bakgrunden menar att jag tiden för förvar kan få vara hur lång som helst. Det är den förvarstagne som väljer. Sverige tillhandahåller boende och mat för den som inte vill resa. Men inte mer. Den förvarstagna kan när som helst, som en fri man, kliva ut genom dörren, utom till Sverige.

Visst ser jag svårigheter med att rucka på förvarslagstiftningen, men man kan kanske börja med att omdefiniera förvaret till att det är ett frivillig uppehälle med full frihet för den förvarstagne att resa vart han vill.  Det borde kunna ta udden av viss kritik, Och. Det är tid att tänka utanför boxen.

Ja, ja. Några tankar i alla fall från en f.d. advokat och försvarare. Moderat sedan barnsben. Men jag tröttande på det växande skurksamhället.

Tom Placht


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebookgrupp och videor på Youtube. Nu finns på Nix to the Six’ webbplats en nyligen publicerad Valplattform där du är välkommen att göra om ditt val i riksdagsvalet 2018 och även välja ministrar i Folkets regering. Välj bort det parti av de ansvariga sex S, MP, C, L, KD och M som du röstade på 2018! De lyssnar inte på dig så länge som de får din röst. Du måste först svika de trolösa.Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.