QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Omröstningen i Riksdagen den 24 mars om EU:s återhämtningspaket kommer att tala om för oss vilka partier som ser till Sveriges väl och ve. Du förstår det genom att notera vilka partier som röstar Nej till paketet. De som inte gör det, utan istället röstar för, sätter Sverige i baksätet i en framtida färd mot ett EFS (Europas Förenta Stater) där USA är förebilden. Det kan gå så illa att Sverige blir springandes utanför och till och med bakom bilen – om man ser det bildlikt – för EU:s konstitution ser långt ifrån ut som USA:s.

Det finns stora likheter mellan detta återhämtningspaket och det kommunala utjämningssystem för skatteintäkter som finns mellan kommunerna i Sverige. I Sverige har det införts på demokratisk väg och reformeras på demokratisk väg. Det finns matematiska formler som låser omfördelningsflödena. 

I EU bestäms omfördelningen genom att statscheferna förhandlar med varandra hur penningströmmarna ska se ut i volymer, precis som nu skett. Det kommer antagligen att permanentas och ske varje år. Vill vi ha en förhandlingslösning? Som vilar på statschefernas (in-)kompetens i frågan?

Vår statsminister Stefan Löfven kom hem i höstas med antagligen de 27 EU-ländernas sämsta förhandlingsresultat och småskröt över vår solidariska insats som ”humanitär stormakt”. Sverige ska inte gå på den här kuppen av byråkratin i Bryssel att införa ett förhandlingsbaserat utjämningssystem av de 27 ländernas skattebaser. Allt i Riksdagen den 24 mars än ett NEJ är nationellt vansinne.  Sedan går vi den demokratiska vägen, och inget annat, i en ev fortsatt diskussion i frågan.

Det innebär också att man med detta gemensamma gigantiska lån knyter länderna hårdare samman. I bakgrunden finns en solidarisk borgen mellan alla 27 länderna för lånet. Även det leder till att vi glider mot att bilda EFS istället för att fortsätta vara en union för enbart frihandel.

Även här är förebilden från Sverige och kommunernas finansbolag i Örebro (Kommuninvest) varigenom de svenska kommunerna rekvirerar sina lån. Ja – rekvirerar – för det sker ingen seriös kreditvärdering och de svenska kommunerna är idag överbelånade genom den solidariska borgen som finns. Den konstruktionen med solidarisk borgen är inte precis något som befrämjar en sund hushållning. Här gäller det att belåna sig före kraschen, att hinna profitera på kollektivet.

Europeiska centralbanken är för de 27 länderna i EU motsvarigheten till Kommuninvest i Sverige. ECB:s tidigare chef, Mario Dragi, hade som motto att ”We will do whatever it takes to save the euro”. Det sker så länge ECB ger lån till de ”fattiga” länderna i EU. De länder som fräckt profiterar på systemet.

Det är precis som för Kommuninvest, som kan förse de svenska kommunerna med lån så länge de stora internationella pensionsfonderna inte förstår vad som sker utan ser Kommuninvest som mycket kreditvärdig. De stora pensionsfonderna i EU finns i Tyskland och de tyska bankerna (främst de många Landesbank som liknar våra små regionala fristående sparbanker) förmedlar pensionärernas pensionssparande till ECB.

Gissa om politikerna i EU har kalla fötter nu! Hur kan man skjuta upp en Eurokris? Genom ett skuldpaket innehållande en solidarisk borgen! Det är en starkt förtroendeskapande åtgärd. Då är nästa fråga: Sverige, som inte har Euro som valuta, vad har vi i skuldpaketet att göra? Jo, vi har en mindre begåvad Socialdemokrati som med sin reptilreflex anser att den humanitära stormakten har ansvar för alla planetens problem och därför generöst ska bjuda på de svenska skattebetalarnas pengar. Nu sker det återigen och det verkar aldrig ta slut. Och det sker med en tålmodigt sovande opposition i riksdagen.

Var det detta väljarna i Sverige röstade för 1994 när vi hade omröstning om EU-medlemskapet?

Vi, Nixare, anser att den svenska befolkningen inte ens har fått möjlighet att yttra sig i denna för landet så omvälvande fråga. Hallå, Sossar, borde inte medborgarna tillfrågas först? Innan detta beslut tas den 24 mars? Hallå, Moderater och Kristdemokrater! Samma fråga till er!

Partierna i Riksdagen, utom SD och V, kommer alltså av allt att döma att säga ja till detta. Det innebär att Sveriges befolkning går i borgen för en stor del av detta gigantiska lån på runt 750 miljarder euro.

Sverige, Danmark, Tyskland och några andra länder blir stora nettobetalare eftersom den del som betalas ut tillbaka till dessa länder blir försvinnande liten i jämförelse med vad som de ska betala in i skatt.

En fråga till, eftersom detta är en så stor fråga för vårt land:

Varför kan vi inte läsa om återhämtningspaket i statsstödda medier? Varför pratar man inte om det i nyhetssändningarna? Har statsstödda medier blivit som en fet katt som inte orkar bry sig?

Ni som bryr er: Delta i protesten genom att visa misstroende mot de sex partierna som suttit i regeringsställning tidigare och som förmodligen kommer att rösta Ja till detta gigantiska skuldpaket.

Besök Valplattformen och ta tillbaka den röst du gav Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centern, Liberalerna, Moderaterna eller Kristdemokraterna i förra valet.

 

Annette Johnstone Jarmyr, medlem i Nix to the Six och moderator för Facebookgruppen.

(Sakgranskat av Hans Jensevik, ordförande i Nix to the Six)


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebookgrupp och videor på Youtube. Nu finns på Nix to the Six’ webbplats en nyligen publicerad Valplattform där du är välkommen att göra om ditt val i riksdagsvalet 2018 och även välja ministrar i Folkets regering. Välj bort det parti av de ansvariga sex S, MP, C, L, KD och M som du röstade på 2018! De lyssnar inte på dig så länge som de får din röst. Du måste först svika de trolösa.Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.