QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Denna varma söndag tredje veckan i februari kom första vårkänningen och grannfrun som jag saknat sedan november förra året. Vi hälsade enligt Corona och satte oss på verandan under infravärmen.

Vi skrattade och ingen av oss ville börja. Hennes stora svarta pudelhanne satt med spetsade öron som vanligt.

-Var har du varit? Det är tre månader sedan sist.

-Warszawa, Budapest och Wien! Rekat! Köpt en liten bostadsrätt. Flyttat.

Hon avslutade med ett nytt skratt.

Före detta grannfrun svarade avslappnat och kort precis som en person gör som bestämt nya mål för livet och gjort bokslut över vad som varit.

-Och maken?

Hon tillade snabbt ett ”före detta” och berättade syrligt att han bodde kvar i villan med ny sambo, den av kommunen unga söta nyanställda informatören. Den han träffat på en värdegrundskurs. Hon, en av femtiotalet nya anställda informatörer i kommunen för arbete med värdegrunden. Hon fnös och tillade att de kunde ha köpt skyddsutrustning och syrgas till äldreboendena i stället.

-Folks värderingar är väl en privatsak?

-Det är historia, sa jag, och var är barnen?

Nu var det tyst en stund. En öm punkt för en mor.

-Han vann kampen om vårdnaden och därmed huset, men det var jag beredd på. Genom kommunen har han alla kontakter som behövdes för det. På rättsnivå finns juristnätverken Ruben och Hilda, och även där har han bättre kontakter än jag. En domstolsförhandling skulle bli det vanliga förberedda skådespelet.

Jag teg och nickade.

-Det är också klart med min arbetsgivare att jag flyttar till koncernens företag i Warszawa, Budapest eller Wien någon gång efter sommaren. Jag får en bostad med två rum till mina två barn. Hon är 16 och han är 14 och jag har dem snart hos mig. Speciellt min dotter som redan slagits med palestinska män på skoltoaletten. Hon kommer till mig med en gång.

Hennes ansiktsuttryck satte stopp för vidare utfrågning. Nu var det min tur.

-Är det någon rörelse i folkrörelsen? I Nix to the Six?

Hon hissade upp ögonbrynen och jag fick tid att tänka några sekunder.

-Nu har vallokalen för riksdagen legat uppe i sex månader och cirka 370 har röstar och inte de minst 500 000 vi hade planerat för!

Grannfruns ögonbryn stannade i upphissat läge!

-Så, herr och fru Svensson väljer ett eskalerat inbördeskrig före en lösning i vallokalerna av landets problem?

En retorisk fråga med sakligt innehåll. Hon var tyst ett tag och så kom det mer:

-Ja, det kanske måste gå så långt att väljarna kan räkna kulhållen i sina egna fönster innan de fattar vad som pågår i landet. Var befinner vi oss nu?

-Kyrkor vandaliseras i ett stort och växande antal.

Vi tittade ett tag på varandra.

-Har ni marknadsfört?

-Vi skickade ut massivt med pressmeddelanden, men ingen respons. Vi har adresserat en mängd journalister personligen. Ingen respons. Vi har en ideell förening med 290 medlemmar och en Facebook-grupp med 1 600 medlemmar. Ur denna skara har cirka 370 röstat. Det är allt!

-Vi hade räknat med en ketchupeffekt som skulle bära oss ut ur den bubbla vi är i. Vi väntar fortfarande! Vallokalen kan ta emot tusentals röstande i timmen.

-Har de fria medierna fått pressmeddelanden?

Jag svarade jakande och det fick grannfrun att resa sig och titta ut över trädgården. Jag fortsatte.

-Löpsedeln: Lästips stödjer oss, men inga fler fria medier.

-Hur tänker man inom de fria medierna? Hur många är de?

Hon fann snabbt de rätta frågorna.

-De är mycket över hundra i antal och det finns en lista över dem på Löpsedeln: Lästips. Genom dem skulle vi nå hundratusentals på mycket kort tid.

Jag var tyst ett tag och fortsatte:

-Alla fria medier berättar och har i åratal berättat VAD som är Sveriges problem. De kör sina artiklar i kopiatorer där alla berättar och har berättat HUR Sveriges problem ska lösas. I åratal. I VAD- och HUR-frågorna är deras egon hur stora som helst och det rasslar i Swish-kassorna.

-Men ingen råder sina läsare att gå in på Nix to the Six webbplats, besöka vallokalen och rösta bort The Six. Varför det?

Grannfrun såg mäkta förvånad ut. Hon fortsatte tankfullt:

-Vad är det som hindrar dem? I riksdagen står partiernas intressen över riksintresset och det blir bara sämre i landet. Medialt är jag inte förvånad att ni tigs ihjäl av systemmedia som går maktens ärenden. Men de fria medierna – vad håller dem tillbaka?

Grannfrun vände sig om och tittade mig i ögonen. Frågande.

-Det har skett en förändring av folks attityder under de senaste månaderna. Nu kommer allt fler kommentarer och e-post med frågan om det inte är dags att göra något. Mer aggressivt! Det är möjligt att aktörerna i de fria medierna inte observerat denna förändring. Det närmar sig ett avgörande. Din fråga hur man tänker sig fortsättningen inom de fria medierna är högst relevant. Någon bryter snart mönstret. Vi Nixare inväntar det!

Nästa replik var hennes:

-Ja, tänk om någon aktör inom systemmedia skulle få för sig att bli patrioter och ta upp fråga om ansvar! Tänk om de skulle råda folk att använda Nix to the Six’ vallokal för riksdagen och utkräva politiskt ansvar. Utlösa ketchupeffekten. Då skulle mycket hända – mycket snabbt. Skulle inte det i ett enda slag sopa bort de fria medierna?

Det insåg med ens den stora svarta pudelhannen som reste sig upp och ryckte i kopplet. Han ansåg samtalet uttömt. Jag följde dem ut till bilen. Grannfrun nickade adjö innan hon styrde vidare till sin nyinköpta bostadsrätt. Vi sa att vi snart skulle ses igen.

Hans Jensevik

Ordförande i Nix to the Six


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebookgrupp och videor på Youtube. Nu finns på Nix to the Six’ webbplats en Valplattform (Riksdagen) där du är välkommen att göra om ditt val i riksdagsvalet 2018 och även välja ministrar i Folkets regering. Välj bort det parti av de ansvariga sex S, MP, C, L, KD och M som du röstade på 2018! De lyssnar inte på dig så länge som de får din röst. Du måste först svika de trolösa.   Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.