QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

I morse på radion diskuterades läget i den havererade svenska äldreomsorgen. En man från de maktbärande deltog och en kvinna från de oppositionella. Radiomannen gjorde en enkel öppning och refererade till Coronakommissionens första delbetänkande som innehåller en politisk osminkad nedgörande kritik.

Den maktbärande slöt kommissionens rapport till sitt hjärta enligt retorikens regler ”att dö snyggt” i ett ohållbart läge. Nu skulle äldreomsorgen rustas upp. Så upprepade vederbörande delar av kritiken vilket ger många intrycket av att det redan är på gång och en mindre mängd lyssnare att det redan skett. Viktigt att kunna retorikens psykologi för makthavande när man tvingas försvara sig från ett hopplöst läge. Där finns deras spetskompetens.

Men det är lugnt för de makthavande i Sverige vet att de sällan bestraffas vid valurnorna. Vi väntar fortfarande på den demokratiska revolutionen i Sverige. Före oss pågår nu sedan 10 år den arabiska våren.

Så kom det in i radion en expert som hävdade, om jag minns rätt att det krävdes ca 50 miljarder för att återställa nivån på kvaliteten och ytterligare 50 miljarder för att klara den ökade volymen på grund av befolkningstillväxten.

Hon från de oppositionella flikade in att de minsann satsade långsiktigt med ett belopp på 4 miljarder per år som på 10 år innebar 40 nya miljarder. Jag stod och kokade gröt vid detta tillfälle med en nymornad hustru surrande vid sidan så jag kan ha hört fel. Men mönstret kändes välbekant.

Gick det att ”se detta komma” för de maktbärande? Hade man kunnat förbereda sig? Hade man kunnat styrt politiken bättre och kunnat försvara 1990-talets höga standard inom äldreomsorgen? Javisst, det har funnits fakta länge. På min plats på Youtube finns sedan fyra år tillbaka 37 föreläsningar i detta ämne.

Föreläsning 21 som lades ut 18 december 2019 är den senaste sammanfattningen av den ekonomiska utvecklingen från 1991, året då 1990-talets finans- och fastighetskris inleddes och den heter kort och gott Reformutrymmet:

Den säger att det varit för låg ekonomisk tillväxt från 1991 och tills nu. Då, 1991 hade Sverige 8,4 miljoner invånare. Idag har den offentliga sektorns utbud att utan mer resurser än år 1991 bara kapaciteten att fortfarande betjäna 8,4 miljoner. Sverige hade i december 2019 10,32 miljoner folkbokförda med ytterligare kanske i underkant av 1 miljon papperslösa med full tillgång till hela samhällskontraktets offentliga utbud.

Från samma datum är videon Samhällskontraktet:

med all offentlig verksamhet systematiskt organiserad. Där framgår hur det prioriteras när de maktbärande sitter och sover och inte har ambitionen att försöka se något komma och har valt att vegetera på ett land i stället för att sköta om det. Det kommer att gå så länge som herr och fru Svensson - väljarna också sover och inte bestraffar de maktbärande vid valurnorna.

Vaknar inte herr och fru Svensson snart och gör sin plikt i vallokalerna så blir det en demokratisk revolution i detta land samtidigt med ett inbördeskrig om makten. Men det är ju bara vi Nixare som har förmågan att ”se det komma”.

Avslutningsvis, finns i mitt minne att ekonomkårens olika beräkningar visat att invandringen kostar folkhushållet minst 200 miljarder per år. Men det har inte med pengar att göra för de maktbärande för de är bara intresserad av röster. Urbefolkningen auto-giro-röstar och Muslimska brödraskapet styr klanröstningen.

Kan man ta tillbaka dessa 200 miljarder från invandrarna och till äldreomsorgen? Ja, genom att ställa kravet på invandrarna att de assimilerar sig i svensk kultur. Hur svårt kan det vara?

Hans Jensevik

Ordförande i Nix to the Six 


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebookgrupp och videor på Youtube. Nu finns på Nix to the Six’ webbplats en nyligen publicerad Valplattform där du är välkommen att göra om ditt val i riksdagsvalet 2018 och även välja ministrar i Folkets regering. Välj bort det parti av de ansvariga sex S, MP, C, L, KD och M som du röstade på 2018! De lyssnar inte på dig så länge som de får din röst. Du måste först svika de trolösa.Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.