QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Grannfrun kom strosande. Skönt, tänkte jag, då är vi fortfarande vänner.

När vi skildes sist hade maken varit på värdegrundskurs med kommunen och återvänt påtagligt feminiserad till ett ännu större manligt mähä än han varit tidigare. Vårt samtal hade lett till förlorade illusioner för henne om en utveckling till det bättre för mannen.

-Och du är fortfarande gift?

Hon skrattade och nickade.

-Jag har flyttat till gästrummet.

Hon satt sig ner och det gjorde också hennes stora svarta pudelhanne och spetsade öronen.

-Vi kan prata med varandra. Det kanske är så att du har rätt. I den här delen av livet när man passerat 44 inträder en ny fas. Du berättade om den där samhällsplaneraren som delat in livet i faser. Han kallade åldern 26 till 44 år för folk i samhällsbyggargenerationen. Du sa att det var då man med stor energi anpassar omgivningen till det sätt man ville leva. Allt var möjligt. Man tog till och med ansvar för landet.

-När man som jag befinner mig i mitten av de fyrtio så kommer faktiskt frågan: Var det bara det här som livet hade att erbjuda? Utbildning, jobb, äktenskap, villa, barn och uppfostran. Ja, en del accepterar läget och går vidare. Missnöjda skyller på partnern, skiljer sig och kör loppet en gång till med ny partner. Kanske en tredje gång också. Hon skrattande och tillade:

-Och när man resignerad kör det privata loppet en gång till släpper man ansvaret för landet. Det får politikerna sköta. De får ta sitt förnuft till fånga. Jag röstar som vanligt.

-Det låter inte som ett dacapo vore din melodi?

Hon skakade på huvudet och var tyst. Jag anade att hennes make var på väg åt det andra hållet.

-Finns det någon, frågade jag och fick en utforskande blick till svar.

-Ja, han träffade nog någon på värdegrundskursen. Någon som jag förstår att jag inte borde vara svartsjuk på som det är nu, men ändå är det lite känslomässigt. Det går nog över.

En muterad kommunist, förslog jag, och hon studsade till och var tyst. Det uttrycket hade hon nog inte hört tidigare. 

-Jag var lärare i nationalekonomi på universitetet i Göteborg under studentrevolten 1968 och när kommunistledarna, som mestadels var män och kom från borgerliga miljöer, ville prova en ny retorik sände de fram söta och entusiastiska men lite svagt begåvade flickor i debatten. För dem var studierna en giftermålskurs. När diskussionen havererade kunde de dra sig undan genom att dra till med en serie invektiv, precis som nu. Det är väl en sådan liten tös det gäller?

-Tack, sa hon, och ögonen smalnade. Du har gett mig en bild av en av kommunens nästan 200 nyanställda kommunikatörer för värdegrundskurser. Den bilden dövar lite.

-Du då? Vart tar du vägen? Det är väl en fråga om lokalt framtvingad geopolitik. Du lämnar landet?

Jag höjde undrande ögonbrynen.

-I Frankrike knivmördar islamister civila i urbefolkningen. Nu sist en lärare. Islamister samlas ihop och utvisas. Det sker för att Frankrike har en armé som kan mäta sig med deras inhemska muslimska miliser. Det har inte Sverige.

Jag nickade och höll med henne.

-Ja, de bygger säkert miliser här i Sverige också i utanförskapsområdena. De kan redan ha styrkor som i numerär är många gånger större än vad Sverige kan ställa upp med av armé, hemvärn och poliser. Våra aningslösa, naiva och rösträknande politiker i riksdagen har gett bort Sverige på samma sätt som de korrupt och landsförrädiskt gjorde med Finland 1809.

Men det har vi pratat om tidigare, så vi satt tysta ett tag. Det var hon som fortsatte:

-Gissa om de utvisade islamisterna från Frankrike får svenska samordningsnummer och tar sig hit. Här finns ingen kontroll på något. Jag blir inte kvar i Sverige. Det är här som inbördeskriget i Europa tar sin början. Ja, det har redan börjat här, men det begriper bara ett fåtal. Det sker ju ständigt terrorhandlingar här som förminskas till gängkriminalitet.

-Du jobbade i Zimbabwe under deras inbördeskrig mellan Shona och Ndebele. Hur var det? Som här nu?

-Min uppgift var att resa runt i kommunerna och kartlägga deras redovisning för att göra en redovisningshandbok och få ett standardiserat system för alla kommuner. Det gällde att hitta trygga resvägar från Harare till de kommuner som var möjliga att besöka, undvika stridsområden och passera frontlinjer på trygga ställen. Jag disponerade till och med ett litet flygplan med pilot. Det fanns lokala airstrips lite varstans. Det blev vardag precis som det lågintensiva inbördeskriget är här idag. Men här kallar vi inte en spade för en spade. I klansamhällen är krig mellan klaner vanliga. Det blir så nu i Sverige så länge de finns här.

-Jag jobbar i ett stort internationellt företag som har verksamhet i många länder och jag funderar på Centraleuropa. Vad säger du!

- Varför inte Ungern? Det har varit lydland under Osmanska riket. Då kunde fru Svensson i Ungern få tjäna som sexslav i muslimska harem. Det finns i folkminnet. En ungersk premiärminister som vädrar tanken att låta muslimer invandra kommer att förlora i val.

-Ska du flytta så gör det skyndsamt. Du har inte många år på dig om du ska överföra en svensk förmögenhet dit du flyttar. Räkna med att den svenska valutan fortsätter falla. Svenska, välbeställda pensionärer som flyttat utomlands och tidigare levt väl på svensk pension som utbetalats i svenska kronor, märker nu när den svenska valutan faller att de tvingas justera ner sin standard. Många känner sig tvingade att flytta hem igen till ett fattigare Sverige. Flytta medan du är så ung att du hinner tjäna ihop till en förmögenhet i det nya landets stabilare valuta.

Den stora svarta pudelhannen reste sig upp och ryckte i kopplet. Han ansåg samtalet uttömt. Så också grannfrun, som nickade adjö innan de tillsammans begav sig hem.

Hans Jensevik

Ordförande i Nix to the Six


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebook-grupp och videos på Youtube. Nu finns på Nix to the Six’ webbplats en nyligen publicerad Valplattform där du är välkommen att göra om ditt val i riksdagsvalet 2018. Välj bort det parti av de ansvariga sex S, MP, C, L, KD och M som du röstade på 2018! De lyssnar inte på dig så länge som de får din röst. Du måste först svika de trolösa.Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.