QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Bilen stannade ute vid brevlådan. Grannfrun klev ur. Den stora svarta pudelhannen i baksätet krånglade sig också ur bilen. Grannfruns make nickade kort innan bilen rullade vidare.

Jag förstod att läget var ansträngt. Hon kom fram till mig och sa skrattande att maken som jobbade på kommun hade varit borta några dagar på värdegrundskurs. Vi satte oss ner och det gjorde den svarta pudelhannen också och spetsade öronen.

-Min man har som sagt varit på kommunal värdegrundskurs och just kommit hem och vi rök ihop med en gång.

Jag frågade artigt varför.

-Jag small av redan minuterna efter välkomstkramen, sa grannfrun. Hennes make hade i bilen börjat berättelsen från kursen med att kommunen under senare år anställt 200 informatörer för att genomföra värdegrundskurser och sprida annan viktig information till invånarna om samhället.

-Du vet, fortsatte hon, en av de populäraste utbildningslinjerna nu är Media. Det har under senare år sprutats ut journalister från allt från folkhögskolor till universitet. De måste få jobb och nu anställs de i offentlig sektor som informatörer. Varför ska jag betala det via skatten?

-Det kan inte bara vara det du är upprörd över, kontrade jag med höjda ögonbryn. Det var tyst ett ögonblick innan hon svarade.

-De här utbildningslinjerna för journalister är rena kommunistinstituten. Jag kunde inte låta bli att skratta, vilket inte gjorde grannfrun mindre upprörd.

-Förlåt att jag skrattar, men jag tänker på skolträffen med din dotter. Jag var ju med på den en vår vid ängen med runstenarna. Det hade spelats rundboll och alla deltog – barnen, föräldrarna och lärarna. Solen sken från kvällshimlen och det var så idylliskt som det bara kan vara en kväll i Sverige.

Men idrottsliga lekar är inte idylliska. En del träffade inte bollen med slagträet på sina tre försök, en del sprang för sakta mellan hörnmarkeringarna och brändes och fick inte längre vara med. Bränd blev man också då andra laget tog lyra när man var mellan hörnen.

Det blev för mycket för grannfruns make som steg fram mitt på spelplan, tog kommandot och ändrade reglerna. Alla fick slå så många slag som behövdes för att få iväg bollen, ingen brändes då alla hann fram till hörnen fast de inte gjorde det och lyror brände ingen längre.

En missnöjd och pinsam stämning spred sig bland deltagarna. Den ersatte visserligen nesan att vara en svag slagman på boll, springa för sakta och inte kunna bedöma om det skulle kunna bli lyra och stå kvar vid ett hörn för att inte bli bränd. Men för de flesta saknades något.

Till slut tog en förälder största slagträet och skickade bollen i en lång båge i en älv utanför ängen och klassläraren sa snabbt att det fanns bara den bollen. Så slutade den leken till grannfruns makes stora förtret. Men den överdrivna godhetens samhällsgift var eliminerat.

-Det är annorlunda nu. Han kom hem mer oförsonlig. Han är från vänster och jag från höger och det har hittills fungerat bra oss emellan. Vi har kunnat lyssna på varandra och diskuterat. Det var inte så nu efter kursen.

Jag förstod precis vad hon menade – män ringer till mig och vill diskutera läget i Sverige och snart är vi nere på det personliga planet. Det är mestadels män med jobb i privat sektor med fruar som jobbar i offentlig sektor. De har barn i skolåldern och mannen är bekymrad för framtiden i Sverige och hustrun med sitt känsloperspektiv ser inga problem. Det skär sig. Det går inte att diskutera. De skiljs. Hustrun får vårdnaden om barnen. Mannen flyttar utomlands, vilket ofta går då många företag i Sverige har internationell verksamhet. Han köper bostad i det land han verkar i med extra rum även för barnen. Han planerar på typiskt manligt sätt att barnen kommer efter när läget i Sverige blir för farligt. Män är förutseende.

-Jag tror jag vet vad du tänker på, sa grannfrun. Alla män som ringer dig? Nu är jag där. Det är sorgligt. Vi har ju också barn. Några minuter gick. Så kom hon igen:

-Gick du någon värdegrundskurs eller liknande under dina år i Uppsala kommun?

Jag skakade på huvudet. Jag fångade in grannfruns ögon ett tag innan jag svarade.

-Alla män i min generation har gått en praktisk värdegrundskurs som inte finns längre. Den stora värdegrundskursen. Den största av alla. Den som gör en man till krigare och ibland också till patriot. Tyst igen ett tag.

-Hur då menar du? Vad var det för märkvärdigt med värnplikten?

-Våren 1963 tog jag studenten. Tre dagar senare ryckte jag in. Dag två tog vi ut våra vapen som var gevär och kulsprutepistol (k-pist). Vi stod med dem i våra händer. Det räckte för att en av oss gick och anmälde sig som vapenvägrare. Dagen därpå mönstrades han ut. Vi andra gick igenom den moraliska eklut som denna form av värdegrundskurs krävde. Vi bestämde att med vapen och våra liv försvara svensk kultur och svenska värden. Vi lärde oss förstå vad det var.

-Den muterade kommunisten Fredrik Reinfeldt avvecklade det svenska försvaret. Därmed försvann kursen i praktisk svensk värdegrund för män. Kommunisten Gudrun Schyman snodde feminismen och såg till att den skruvades om så att männen återvände till kvinnorna i kök och barnkammare. De skulle inte bli män. De blev i värdegrundskurser Gudrun-Schyman-feminiserade manliga mähän, som känslosamma och ”goda” kvinnor älskar utåt, men föraktar undermedvetet på grund av bristen på manliga egenskaper. Sverige är ett samhälle med en svensk kuvad manlighet och till det samhället invandrar män med en stark attityd för islamiska värden. De har missionen att göra hela värden till ett osmanskt rike. I Europa är Sverige det bästa landet att börja i, där de muterade kommunisterna i flera mandatperioder förberett maktövertagandet.

-Tack, sa grannfrun. Nu har du hämtat resterna av min man ur mitt undermedvetna och placerat honom i mitt medvetna. Vad finns kvar mellan oss? Hon suckade ljudligt.

Den stora svarta pudelhannen reste sig upp och ryckte i kopplet. Han ansåg samtalet uttömt. Så också grannfrun, som gav mig onda ögon innan de tillsammans begav sig hem.

Hans Jensevik

Ordförande i Nix to the Six


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebook-grupp. Nu finns på Nix to the Six’ webbplats en nyligen publicerad Valplattform där du är välkommen att göra om ditt val i riksdagsvalet 2018. Nu kan du göra något åt att folkviljan inte får genomslag i politiken i riksdagen. Välj bort det parti av de ansvariga sex S, MP, C, L, KD och M som du röstade på 2018! De lyssnar inte på dig så länge som de får din röst. Du måste först svika de trolösa!Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.