QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Första gången jag fick höra talas om ”Nix to the Six” tyckte jag inte att det var så märkvärdigt, men visst låg det en stor poäng i förslaget att rensa bort alla de sex partier som kommit fram till att det var dags att sluta borgfred för att karriären efter Riksdagen var viktigare. ”The Six” är givetvis S, MP, C, L, KD och M.

Det var uppenbarligen långt viktigare att klamra sig fast i Riksdagen än att försöka bedriva en politik som skulle gynna svenska folket. ”The Six” förenades ju också av en nejsägarattityd. Inget av partierna ville ju exempelvis – inte ens med tång – ta tag i Jimmie Åkessons SD. Långt innan Coronan var känd hade man lärt sig att hålla bra mycket mer än distans till honom. Ja, det var ju faktiskt så viktigt att distansera sig från Jimmie Åkesson att man förknippade varje försök till förnuftig migationspolitik med honom och SD. Istället öppnade man Sveriges gränser.

Är det inte fantastiskt att Riksdagens majoritet satte upp så stenhårda gränser mot SD att man glömde att kontrollera Sveriges gränser? Det öppnade för det vi ser idag.  Ett Sverige där invandrade klaner med maffiametoder berikar sig med allsköns brottslighet – samtidigt som denna maffia redan infiltrerat och sänt in sina tentakler rakt in i Riksdagen. De gamla inbyggarna, de etniska svenskarna, blir istället drabbade av rån, misshandel, inbrott och våldtäkter.

Sveriges regeringar har varit lögnens försvarare

Det är den obehagliga sanningen som man länge försökt dölja. Det finns också två klassiska exempel i svensk nutidshistoria där man från högsta ort, dvs från regering och den makt som verkar utan att synas, istället för att söka sanningen gjort allt för att dölja den. Jag tänker på Palmes bortgång 1986 och Estoniakatastrofen 1994.

Här har tidigare ministrar gjort allt för att dölja den verkliga sanningen. Men i år har det åtminstone i oberoende medier förts en verkligt vägvinnande debatt – och i Estoniafallet med draghjälp från Estlands regering. Kanske kommer den verkliga sanningen bakom dessa skeenden aldrig fram. Men en sak går att slå fast: De regeringar som vi hade vid dessa tidpunkter, med både Carl Bildt och Ingvar Carlsson som statsministrar, gjorde allt för att dölja sanningen.

Den politiken fortsätter dagens ”The Six” med. En haverikommission är tillsatt för Coronaepidemin, men enligt direktiven ska man inte (!) granska själva upphovet till plandemin, förlåt pandemin, dvs all den hysteri som skapats runt Corona. Den hysteri som gjorde att nuvarande statsminister Löfven, som en rädd, ryggradslös marionett intecknade Sveriges framtida ekonomi och därmed överlät till dagens småttingar att städa upp i något som är en ekonomisk lögn:

De lån som han tecknat å Sveriges vägnar låser fast alla svenskar i en ekonomisk tvångströja där makten över landet förskjuts från svensk demokrati till de internationella storbankerna.

Det är självklart lätt att säga ”Nix” till en sådan politik. Det är ju en första, sund reaktion. Men bara det räcker inte. Reaktionen måste följas av alternativ till den förda politiken, och här måste många kloka analyser och tankar få fritt spelrum. Och själva spelrummet borde ju vara själva Riksdaghuset. Alltså måste ”Nix to the Six” kompletteras med en aktiv och utmanande Ja-rörelse där vi lyfter fram ersättare som skulle kunna återskapa en verklig demokrati.

Man kan inte bara säga NEJ även om det verkligen behövs

Tillbaka till min första reflektion när jag stötte på ”Nix to the Six”. Oj, vad svenskt! Javisst – säga nej till något dåligt är väl okej, men vilket ansvar tar man då, tänkte jag.

Om man lyckas skapa en rörelse runt begreppet betyder det ju att skaran av soffliggare ökar, och samma partier får fördela mandaten som tidigare fast med färre röster. Eller var det ett försök från Nix to the Six att helt enkelt beröva Riksdagen ännu mer av makten genom att låta andra stora maktsfärer få ännu mer inflytande? Eller plocka korrupta landsförrädare ur händerna på domierande lobbygrupper:

Men så fick jag uppmaningen att direkt ta kontakt med Hans Jensevik; han är ju ordförande i ”Nix to the Six”. Och då började jag förstå lite bättre. ”Nix to the Six” skulle bara vara början på en rörelse. Han förklarade bra mycket bättre än etablerade medier hur Löfven i Bryssel pantsatte Sveriges hela barnaskara när han i juli låste fast Sverige i gigantiska lån.

En rörelse är på gång som ännu inte fastnat i några dogmer. Och det att man skulle starta ett soffliggarparti kan man lätt genomskåda när det numera finns en digital valplattform där det går att rösta bort det parti man röstade på 2018 av ”The Six”. (Det finns två instruktionsfilmer om Vallokalen.)

Men – sedan då ? Jo, den första tanken som dyker upp är att bilda ett parti. Men här är vi båda lika utstuderade politiska rävar sedan lång tid tillbaka. Nästa steg för ”Nix to the Six” är att istället att komplettera Vallokalen med en funktion där du kan välja den regering du vill ha. När alla röstat fram sina kandidater för de tolv ministrar som ska vara departementschefer i Sverige blir resultatet en ”Folkets regering”. Med dem börjar den långa återmarschen tillbaka till nationell demokrati och rättsstat.

Ingemar Ljungqvist


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebook-grupp. Nu finns på Nix to the Six webbplats en nyligen publicerad Valplattform där du är välkommen att göra om dit val i riksdagsvalet 2018. Nu kan du göra något om du anser att folkviljan inte får genomslag i politiken i riksdagen.Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.