QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

När du läser detta finns Nix to the Six virtuella ”Vallokal” uppe på nätet och alla som röstade i riksdagsvalet 2018 kan gå in och göra ett ”ångerval”. Folkrörelsen Nix to the Six har förverkligat sitt första mål.

Det är dags för mig att tacka alla engagerade Nixare som sedan den 13 december 2019 återkommande skänkt pengar som gjort det möjligt att förverkliga vallokalen. Jag har tackat er då och då men alltför sällan. Det har funnits skäl till det. Jag har funnit det grannlaga att i text göra det. För orden måste vägas noga. Det är lätt att bli feltolkad.

Varför det? Jo, här finns de många fattigpensionärerna som ger det lilla bidraget de under stora uppoffringar betalar varje vecka. De ringer mig och bedyrar att de faktiskt inte har råd med mer. De berättar om sin belägenhet och är bekymrade för barn och barnbarn, för de ser hur landet styrs av en församling riksdagsmän som de en gång hade förtroende för och som nu verkar ha cementerat sin makt, vegeterar på landet och bedrar och sviker dess väljare.

Hur tackar jag alla som gett 10 000 kronor och mer? Hur tackar jag de som ofta skickar in 2 000 kronor andra dagar än under våra fredagsmys? Hur tackar jag de som varje fredag troget ställer upp med 50 kronor, utan att de många med svaga ekonomier inte känner sig förringade. Gud förbjude att jag formulerar mig så att de skulle göra det.

Jag har ofta lovat mig själv att nästa vecka ska jag fatta pennan och tacka alla. Alla ska få känna sig som man säger i de anglosaxiska demokratierna ”To be a Good Citizen!” Att eftersträva att vara ”den gode medborgaren” är ett av fundamenten i en demokrati. Alla gör vad man kan göra.

Jag säger det igen. Att varje vecka ge det lilla bidraget är lika stort som av förnuftets hela vrede över läget ge stora belopp. Här mäts inte beloppens storlek utan givarnas förnuftsdrivna ilska över våra politikers misskötsel av rikets angelägenheter. Det angår oss alla.

Jag sa att vi var en folkrörelse! Det är vi – vi Nixare – för vi har gjort vad svensken gjort historiskt. Vi bildade en ideell förening och skrev in i stadgarna vad vi ville göra, effektivisera demokratin så att folkviljan får större tyngd i den dagliga politiken i Riksdagen.

Nu sitter ”The Six”– S, MP, C, L, KD och M – i riksdagen med två starka lobbygrupper: Muslimska brödraskapet och det internationella finanskapitalet. Det gör de varje vecka, varje timma, varje minut och folkviljan konsulteras en gång vart fjärde år, varefter man sviker väljarna och bedrar dem tillsammans med lobbyisterna i riksdagen. De har monterat ner folkviljan.

En gång var partierna i ”The Six” också rena folkrörelser. Idag är de fristående maktgrupper med partistöd. Partistöd och demokrati är oförenliga storheter. Folkviljan är bortkopplad. Vem kopplar upp folkviljan igen? Det är vår uppgift! Hur gör vi det? Med vår vallokal!

Jag sa att vi var en folkrörelse! Det är vi, vi Nixare. Den ideella föreningen hade 259 betalande medlemmar när vallokalen publicerades den 18 september och nu många fler. Årsavgiften på 500 kronor utgör en betydande finansiering av vår verksamhet. Det går att arbeta i klassiska ideella föreningar även idag.

Jag har haft många samtal med fattigpensionärer som velat gå med i föreningen men inte haft råd. Vi skulle ha haft en lägre pensionärsavgift, får jag reda på. Något för framtida ordinarie stämmor? Men en del har sparat ihop och det finns de som avbetalat under flera veckor. Många idag med små medel, djupt besvikna sossekämpar och tidigare folkrörelsemänniskor finns i våra led. Deras antal växer och även hos oss när vi hittas.

Nästa besvikelse för våra äldre var beskedet att vallokalen för att hålla samma säkerhet som en internetbank krävde både passage av en Swish-dörr och legitimering med Mobilt Bank-ID. Igen kom samtalen. Skulle det inte finnas andra sätt att få rösta? Så kom ett samtal igen från samma personer som berättade att någon hjälpt till med både mobil och bistått vid kontakt med banken. JAG skulle inte behöva oroa mig längre! De skulle rösta. Och så frågan: ”När publiceras vallokalen?” 

Ja, nu finns den på plats. Den finns där för alla som bryr sig. Det är min nästa fråga som också för mig är en viktig drivkraft i detta jobb och som gäller om herr och fru Svensson egentligen bryr sig om hur det går i Sverige. Internationellt är svensken känd som en demokratisk ignorant som saknar ansvar och moral. En flockmänniska som tar rygg, och faran är att för få röstar och projektet dör.

Ja, det är en sanning i en demokrati att väljaren är demokratins sista utpost. I länder där väljarna är likgiltiga eller annorlunda uttryckt saknar demokratiskt sinnelag är demokrati en omöjlighet. Snart vet vi hur det är med den saken i Sverige. Kanske är vi patrioter för få!

Alltså – saknar herr och fru Svensson demokratiskt sinnelag besöks inte vår vallokal och förfallet i landet fortsätter. Lobbygrupperna i riksdagen får fortsätta styra genom våra korrupta landsförrädare till politiker i ”The Six”.

Vi, Nixare, går den demokratiska vägen och vi ”synar” våra landsmän, som man säger i poker. Detta är politisk poker på högsta nivå och jag tackar igen alla Nixare som bidragit till att bygga den spelplan vi nu har framför oss. Är herr och fru Svensson de vi hoppas på, kan vi sova lugnt men definitivt inte ”The Six” i Riksdagen. På dem blir det politisk ”blåslampa” om de ska finnas kvar efter valet 2022.

Hans Jensevik

Ordförande i Nix to the Six


Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebook-grupp. Nu finns på Nix to the Six webbplats en nyligen publicerad Valplattform där du är välkommen att göra om dit val i riksdagsvalet 2018. Nu kan du göra något om du anser att folkviljan inte får genomslag i politiken i riksdagen.Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.