QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Vallokalen beräknas publiceras någon dag i september 2020. Därefter kan du besöka den.

Vårt missnöje gäller ”The Six”, som är Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna. Är du också missnöjd eller kanske till och med förtvivlad över hur illa Sverige styrs av regering och riksdag? Känner du dig maktlös inför det faktum att en väljare kan göra så lite för att uttrycka sitt missnöje mellan valen?

Nix to the Six vallokal erbjuder dig möjligheten att när som helst under tiden fram till valet den 11 september 2022 få göra om valet 2018. Du går in i vår vallokal och väljer bort det parti av ”The Six” som du röstade på 2018. Du tömmer riksdagen på ”The Six” och hur snabbt det sker dag för dag syns i ett diagram på webbplatsen. Det kommer att sätta press på rösträknarna i riksdagen. Du markerar redan nu att de kanske inte kan räkna med din röst 2022.

”Måste jag betala 500 kronor och vara medlem i den ideella föreningen Nix to the Six för att få rösta i vallokalen?” är en vanlig fråga. Nej! Du klickar på länken för vallokalen överst till höger på webbplatsen och går in! Det kräver inget medlemskap. Alla med rösträtt till riksdagen 2018 kommer in.

Du kommer till en entré där du får veta att varje besök kostar 5 kronor som finansierar utgifterna för vår säkerhetslösning som gör att valhemligheten inte röjs; en vallokal måste vara alla hackares våtaste dröm att ta sig in i.

Mellan entrén och vallokalen finns därför en kontroll i två steg. Du möter en Swish-dörr och får alltså betala 5 kronor, som bekräftas med mobilt Bank-ID. Säkerheten ligger på banksekretessnivå och du kan gå in och göra om ditt val flera gånger.

Nästa fråga gäller hur din röst sätter press på politikerna i riksdagen under tiden fram till valdagen i september 2022? Att politikerna är råa rösträknare vet alla. Även att de mellan valen har en monopolsituation gentemot sina egna väljare. Varje vald politiker i riksdagen vilar idag på 18 558 röster. Väljarna måste upplevas som mycket avlägsna för de valda redan efter valdagen.

Under fyra år är väljaren maktlös medan varje riksdagsman gör som denne vill och i riksdagen finns lobbygrupperna och den största med hela hav av klanröster är Muslimska brödraskapet. De är med i riksdagen varje dag, varje timma, varje minut och förhandlar om hur mandaten de förfogar över ska fördelas mellan ”The Six” i valet 2022. De bestämmer mycket. Så var väl demokratin inte tänkt att fungera? Vart tog folkstyret vägen?

Syftet med Nix to the Six är att hålla dig mobiliserad varje dag under de fyra åren mellan valen. Det sker genom vår vallokal. Du använder den för att ”knacka” dina valda rikspolitiker på axeln när de lyssnar för mycket på lobbygrupperna. Du gör det när besluten inte går den väg de lovat dig. Du påminner dem om att du finns. Du för en ständig debatt med din omgivning. Också de röstar i vår vallokal väl medvetna om att varje mandat är 18 558 röster. Vad tror du händer i riksdagen när de ser sina mandat försvinna? Du har stor makt – men bara tillsammans med alla andra väljare!

Nästa fråga är hur de folkvalda i riksdagen ser ditt missnöje. Det gör de i ett diagram på webbplatsens startsida. Alla ser det! Och det är inte någon opinionsundersökning alla ser. Vad alla ser är väljare som successivt sviker de politiker som svikit dem. Opinionsinstitutens undersökningar blir allt mindre intressanta ju fler som känner sig bedragna och återtar sin röst i valet 2018. Så här kommer diagrammet ungefärligen att se ut:

Diagram 3

Missnöjet gäller ”The Six”. I diagrammet ligger dessa partiers staplar i skuggat område. Diagrammet är hämtat ur valplattformen och här ser du hur det är tänkt. Diagrammet är signalen för vårt missnöje! Allt finns samlat på den mest centrala platsen, mitt på webbplatsens startsida.

Du som röstade i valet 2018 kan göra om ditt val genom att avregistrera din röst på det parti av de sex du röstade på då 2018. Minns du inte vilket det var klickar du en ruta för det, dvs att du inte minns. Då ingår din avregistrering i en viktad fördelning mellan de sex.

Därefter gör du ett val mellan att endera klicka på SL=Sofflockspartiet eller ISP=Islamiska partier. SL ger beskedet att du nu tillhör Sofflockspartiet fram till 11 september 2022 och då gör ditt val i den officiella vallokalen. Ditt förtroende ska förtjänas till dess genom rätt beslut i riksdagen och inte genom politiskt mumbojumboprat. Har du sympatier för något islamiskt parti kryssar du för ISP. Finns inget som passar dig blir ditt val av ISP en uppmaning att bilda fler islamiska partier.

Över 50 partier stod på startlinjen för riksdagsvalet 2018, men bara 8 gavs utrymme i riksmedia. Med ett stort sofflocksparti kommer sannolikt ännu fler partier att ställa upp 2022, dvs ett stort sofflocksparti kommer rimligen att trigga duktigt folk att bilda nya partier.    

Efterhand som missnöjda väljare går in och ändrar sitt val 2018 töms fortlöpande staplarna för ”The Six” och i motsvarande grad växer staplarna för SL och ISP. De som röstat på V och SD deltar inte i detta val. Dessa två partier har inte suttit i någon regering och ska formellt inte avkrävas ansvar. Deras staplar kommer att förbli oförändrade och fyllda. Observera att V markeras med röd färg och S med en passande, mer rödbrun nyans.

Många kan tycka att detta är en väl bantad version av vallokal men säkerhetsproblem med valhemligheten gör att detta blir början. Vilket parti du avregistrerar kommer inte att sparas. Det val du gör mellan SL och ISP kommer att sparas. Det kan du gå in och ändra igen, hur många gånger du vill.

Vad som finns i registret torde inte locka många hackare och inte heller få många att avstå från att rösta. Ambitionen är att lära hur en vallokal skyddas för att senare kunna bygga en komplett och helt säker vallokal. Det kommer att ske vid minsta tecken på att valet 2022 kommer att ”ställas in” och att de nuvarande politikerna sitter kvar eller andra tecken på att valet 2022 på något sätt kommer att bli ett gillrat val.

Nix to the Six är inget politiskt parti. Syftet är en effektivare demokrati och här finns mycket att göra i åsiktsdiktaturen Sverige. Kanske är vad som här görs slutet på början av den inledande etappen för det som Nix to the Six förelagt sig att göra: Hitta ett sätt för väljare att även agera under en mandatperiod. Att slippa gå i fyra år med en knuten näve i fickan.

Men det finns mycket kvar att göra för att få en demokrati där folkviljan får genomslag i riksdagen och där inte, som nu, Muslimska brödraskapet som lobbygrupp är aktivt varje dag, varje timma och varje minut och bestämmer mycket.

Det kan inte sägas nog många gånger, ut med de korrupta landsförrädarna ur Riksdagen. Ut med ”The Six”!

Hans Jensevik

Ordförande i Nix to the Six

 

Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebook-grupp


>

Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.