QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Jag gick på grannfrun med den stora svarta pudelhannen. Hon frågade direkt:

–Du gillar inte klaner, varför det?

–Det finns två sätt att organisera ett samhälle och det är i klaner eller i nationer. Det har visat sig att nationer med erkända gränser, som styrs demokratiskt och där det finns rättssystem, kan ge invånarna välfärd. Samhällen, som utgörs av klaner, klarar den uppgiften dåligt.

Jag väntade på nästa fråga; grannfrun var som pudeln, som hade satt sig ner med spetsade öron. Så kom frågan:

–Två sätt att organisera?

–Organisationsrutor eller personrelationer, svarade jag kort. Det gick nog en minut.

–Vill du bo i ett land med myndigheter eller på en plats med en hierarki av klanhövdingar?

Tankfull tystnad ett tag igen.

–Vem vill du vända dig till om du har ett problem du inte löser själv? Till en på rättsstatens grunder objektivt verkande myndighet eller till din närmaste klanäldste, som ringer och konsulterar nästa nivå om den inte klarar att hjälpa dig?

Grannfrun menade att det är självklart att gå till den myndighet det gäller om man har problem som man inte hanterar själv.

–Så är det inte för uppskattningsvis nio av tio invandrare som kommit till Sverige, svarade jag. De flesta kommer nämligen från länder som egentligen inte är länder utan klanområden. De tillhör en familj, familjen tillhör en släkt, släkten tillhör en stam, stammen är en del av en klan, osv. Personer löser alla sin problem inom klanen. Så även här. De går mestadels till en svensk myndighet för att få pengar.

–OK!, sa grannfrun, organisationsrutor eller personrelationer: Jag föredrar organisationsrutor. Farligt att vara beroende av personer som får sin auktoritet i arv. Man sitter fast och kan råka illa ut i beroenden som innehåller hierarkier av patriarkala män, som det mestadels torde röra sig om.

–Jag tycker illa om klaner av ett skäl till, sa jag, och det är att enligt socialistisk och kommunistisk ideologi så är deras utopi med proletariatets diktatur byggt på en världsomfattande organisation av personrelationer. Hela vänstern hyllar ett av eliter styrt diktatoriskt samhälle av klantyp.

–Så vänsterns samhälle är ett världsomfattande klansamhälle?, utbrast en förundrad grannfru.

Det var tyst länge. Förundran och förståelse tar tid. Det ska sjunka in.

–Är det detta som Sossarna håller på med när de infiltrerar myndigheterna i Sverige med sin utnämningsmakt och tillsätter chefer som har partibok? Som Dan Eliasson gjort med Försäkringskassan, Polisen och nu Myndigheten för samhällsskydd och beredskap?, undrade grannfrun.

–Visst! Man kan säga att man klaniserar myndigheterna, men det är mer korrekt att säga att man politiserar dem genom att sätta in politruker som chefer eller sidochefer. Den senaste spektakulära utnämningen är Anne Ramberg, som utsetts till ordförande i Uppsala Universitets styrelse.

–Jag tycker illa om klaner av ett tredje skäl, sa jag, och det är att ingen äger något i en klan. Det är klanen som äger och klanledarna som fördelar rättigheten att disponera olika saker. Det är därför det inte går att bygga välfärd i en klanmiljö eftersom du inte satsar egna pengar i en verksamhet som kan omfördelas till någon annan.

–Är det sant?, frågade grannfrun storögd av förvåning.

–Det skedde i Zimbabwe, där jag som du vet var regeringsrådgivare efter befrielsen i början av 1980-talet. President Robert Mugabe såg sig som klanledare och avvecklade fastighetsregistren och delade ut dispositionsrätten över marken till sina partibröder, med flera. Svälten kom som ett brev på posten och folket svälter fortfarande.

–Kan det hända här?, undrade grannfrun.

–Någon kan skriva sig på din adress och det kan ta ett år för dig att få denna person avförd från din fastighet, sa jag. Grannfrun nickade.

–Tänk dig att någon politruk på Lantmäterimyndigheten omregistrerar din fastighet på den som anmält fastigheten som sin adress. Tänk dig att personen i fråga ringer polisen och vill ha dig avförd från fastigheten. Vad har du att sätta emot? Ägandet är medvetet mycket svagt inskrivet i Regeringsformen. Och processer tar numera lång tid i detta land – kan ta åratal – speciellt om du finner att du är en av flera tusen som råkat ut för samma personrelationsstyrda manipulation.

Det var tyst länge.

–Många invandrare behöver en bostad och Muslimska brödraskapet har infiltrerat ”The Six” i riksdagen med sina klanröster och bestämmer mycket. Det är förberett, mycket förberett. Man tar från de rika och ger till de fattiga i detta land.

Den stora svarta pudelhannen reste sig upp och ryckte i kopplet. Han hade fått nog. Det hade också grannfrun, och de avlägsnade sig i landet där det inte längre kan författas satirer – verkligheten övertrumfar varje sådant försök … .

Hans Jensevik

Ordförande i Nix to the Six

 

Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebook-grupp 


Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.