QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Ljudet från häcksaxen dolde ljudet från stegen.

”Har du tid några minuter?”

Jag vände mig om. Det var grannfrun med den stora svarta välklippta pudelhannen. Vi gick och satte oss på trädgårdsstolarna.

”Du har berättat för mig om korruptionen i riksdagen och hur en röst på ”The Six” i praktiken är en röst på Muslimska brödraskapet. Jag drog det på fikat på jobbet häromdagen och förstår att det blir en knagglig fortsättning för mig om jag inte kan landa resonemanget. Det kan bli ensamt vid bordet. Det finns många goda människor där med huvudet i träda och ett hjärta med turbotryck, som du brukar säga. Det blev känsligt!”

Jag frågade om hon hade börjat med en historisk tillbakablick till England och ”Rotten Borough”, dvs ruttna byar som kunde vara valkretsar till parlamentet förr i tiden. I Storbritannien genomfördes en parlamentsreform 1832 som ändrade valkretsindelningen från 1400-talet. Nej, det hade hon inte gjort. Det var för komplicerat. För mycket att minnas.

”Vi läste om det redan i folkskolan. I den folkskola jag gick i. Det ansågs nog som överflödigt i den du gick i!”, sa jag.

Grannfrun nickade bifall. Min magister i folkskolan hade varit upprörd och han menade att något liknande aldrig hänt i Sverige och aldrig kommer att kunna hända här!

Det gällde speciellt två avfolkade orter med sju väljare var i början på 1800-talet, Gatton och Old Sarum, som vardera haft två ledamöter i parlamentet. Det var en tid när man kunde köpa platser i Englands parlament direkt av väljarna. Det handlade om politisk korruption. Platser i parlamentet skulle naturligtvis inte kunna köpas av rika personer. Det var upprörande!

”Nu är det på det sättet i Sverige”, sa grannfrun uppgivet.

”Och i brist på historiska kunskaper reagerar ingen, sa jag, och nu kan ett parti få röster i tusental via islamisk klanröstning i utbyte mot en politik som Muslimska brödraskapet gillar. Det är inte rätt. Det är lika korrupt.” 

En eftertänksam tystnad inträdde. Det här förstår inte herr och fru Svensson.

”Jag tror att du ska sluta argumentera och övergå till att ställa frågor. Listiga frågor är god retorik. Bara frågor och inget annat. Tvinga dem att tänka. Du flyttar dem sakta till dina ståndpunkter genom frågor”, sa jag.

”De kommer att säga att det rör sig om politiska byten och det är inte korruption. Ett visst parti får några klanröstade mandat i riksdagen i utbyte mot invandrarvänlig politik. Inga pengar är med och då är det inte korruption”, sa grannfrun.

”Då frågar du hur de vet det, sa jag, hur vet de att det belopp på nästan 1 miljard kronor som olika islamiska organisationer tillhöriga Muslimska brödraskapet har mottagit i bidrag från svenska skattebetalare de senast femton åren inte gått till fyrnummerkonton i Schweiz som innehas av svenska riksdagsmän och partier i ”The Six”?

”De kommer att säga att det inte är så för det går att kontrollera via redovisningen”, sa grannfrun.

”OK, dags för dig i så fall att slå vad med dem! Erbjud dem 10 000 kronor om de kan visa att det finns en sådan redovisning. Och du ska ha en tusenlapp om de misslyckas. Det blir en lättförtjänt tusenlapp. De statliga medlen utbetalas mestadels via två kanaler, dels Folkbildningsrådet, som är en ideell förening, dels Sida. Deras redovisning är erkänt bristfällig. Sedan betalar kommuner och regioner ut bidrag på samma lösa boliner.”

”Bilden av en svensk politiker är att denne är hederlig och inte tar mutor. Där kommer diskussionen att sluta”, sa hon och jag fortsatte ”Ja, men du har nått ditt mål. Du har sått ett frö av misstro och du kan sluta med orden att det är möjligt men inte sannolikt. Låt en liten sannolik möjlighet bli kvar. Fråga nu om det är förenligt med en demokratis syfte att partier i riksdagen i hemlighet kan köpslå om innehållet i sin politik i utbyte mot mandat i riksdagen som islamiska klanhövdingar förfogar över.”

”Jag tror ändå många kommer att tycka att detta är OK”, sa grannfrun, även hemliga överenskommelser kan de nog tycka vara godtagbara! Vad är min nästa fråga?”

”Fråga hur många mandat som de tror att Muslimska brödraskapet förfogar över i riksdagen. Säg att det finns 1,2 miljoner muslimer i Sverige. Be dem uppskatta hur många som är medborgare och röstar i riksdagsvalet. Säg att 18 600 gav ett mandat i riksdagen 2018.”

Det gick en minut.

”Hälften!”, sa grannfrun. Det är 600 000 röster.

”Det är 32 mandat”, sa jag, och hur många är klanmandat?”

”Hälften!”, sa grannfrun igen.

”Det är 16 mandat och det är lika många som Miljöpartiet fick i valet 2018. Jag tror att de förfogar över fler. Blod är tjockare än vatten. Det är många mandat och en betydande förhandlingsposition”, sa jag.

”Vad är nästa fråga”, undrade grannfrun.

”Fråga hur en röst från urbefolkningen värderas av ”The Six” jämfört med de muslimska klanrösterna. Vad är viktigast?”

Det gick en minut igen.

”Att urbefolkningen röstar på någon av ”The Six” och inte Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna. Då får ”The Six” behålla makten och kan göra upp med Muslimska brödraskapet om politikens innehåll. Deras viktigaste krav är fortsatt fri massinvandring. Därför kom DÖ till i förra mandatperioden och JÖK i den här”, sa grannfrun.

Hon reste sig upp. Hon hade fått de viktigaste frågorna. En röst på ”The Six” är en röst på Muslimska brödraskapet rent spelteoretiskt sett. Klart som korvspad!

Den stora svarta pudelhannen tittade på mig och satt kvar. Grannfrun satte sig igen.

”Vad gör du om du blir avskedad”, frågade jag.

”Jag går inte till facket utan ringer omedelbart min arbetsrättsadvokat, svarade grannfrun. Inte om en timma eller någon dag utan omedelbart.”

”Och sedan då?”, frågade jag.

”Strider uppsägningen mot lagen om anställningsskydd, går vi omedelbart till domstol och begär lagstadgat skadestånd.”

”Bra! Du vet betydelsen av tidsfaktorn i LAS”, sa jag.

”Ja, det gäller i mitt fall många årslöner. Jag har varit anställd länge”, sa grannfrun och log sataniskt självsäkert.

Det skulle bli åka av!

Nu reste sig den stora svarta pudelhannen upp och de avlägsnade sig.

Hans Jensevik

Ordförande i Nix to the Six

 

Den ideella föreningen Nix to the Six har en öppen Facebook-grupp


Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.