QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Studentrevolten 1968 har lämnat stora avtryck fram tills nu. Exempelvis fick klasskampsretorikens återkomst Olof Palme, Socialdemokraternas ledare att lansera Robin-Hood-politiken, vi tar från de rika och ger till de fattiga. Palmes försök att förlöjliga Kommunisternas retorik om kapitalisternas utsugning av arbetarklassen lyckades inte. Den enkla Robin-Hood-politiken köpte väljarna till mångas förvåning – rakt av. Den visade sig vara stark. Det var bara för Palme & Co att fortsätta, utan hånleenden i mungiporna. Så är det än idag. Denna retoriska vattvälling går fortfarande hem!

Denna retorik nådde sitt faktiska lågvattenmärke under valdebatterna 1998 då statsministern var socialdemokraten Göran Persson. För att vinna valet centraliserades mycket av den röstknipande kommunalpolitiken till Riksdagen, dvs vård, skola och omsorg. Det var makten till varje pris. Han gjorde det genom att centralisera kommunernas intäktsmakt till Riksdagen. Det skedde genom skatteutjämningen mellan kommunerna och reformerna om maxtaxor. Det lokala självstyret inskränktes. Utan intäktsmakt var frågan hur kommunerna skulle klara nästa stora kris. Man var reducerad till en tiggare bland tiggare inför staten.

Men hur kom Sverige hit, till valet 1998? Ni minns finans- och fastighetskrisen i början av 1990-talet när 500 000 gick ut i öppen arbetslöshet under två år? Borgarna vann valet 1991 och Carl Bildt blev statsminister. Sverige fick en extremt utrikesinriktad ledare, när landet hade behövt kompetent inrikespolitik. Bildt ville förtjäna bättre ryckte än Palme.

Socialdemokraterna tog tillbaka makten i valet därpå och hade att välja mellan en återhämtande ekonomisk tillväxtpolitik eller en fortsatt fördelningspolitik av modell Robin-Hood. Man valde det senare och Sverige reste sig inte ur den djupa ekonomiska svackan. Åren gick!

Så stod man illa rustad inför valet 1998. Få trodde att Socialdemokraterna skulle ha någon chans. Men den mångförslagne Göran Persson satte partiintresset över riksintresset och bröt till och med fräckt mot författningen, Regeringsformen, vilket gick eftersom Sverige saknade Författningsdomstol. Man tog skattebaserna och mycket av avgiftsmakten från kommunerna.

En skatteutjämning mellan kommunerna är lika skadlig för Sverige som Robin-Hood-retoriken är lätt att använda även för förståndsklena politiker. Ekonomkåren har varit tyst om skatteutjämningens skadligheter, för det är inte lätt att sätta ner fingret på bristerna. Det skulle ske inför ett folk som fungerade mer som kommunistiskt indoktrinerade och godhetsmarkerande nyttiga idioter än rationella väljare. Att misslyckas med kritik av skatteutjämningen, en av Göran Perssons stora bedrifter, skulle ha ett högt pris.

Nu hyllas denna reform av ”The Six”, dvs S, MP, C, L, KD och M. Det är därför Nix to the Six uppgift är att granska och avslöja, och få folket att på sakliga grunder välja bort dem och rädda Sverige och landets välfärd

I videon ”Skatteutjämningen mellan kommunerna” på Nix to the Six Youtube-kanal finns den första allvarliga och tunga kritiken av detta Socialdemokratiska arv, som kan ha kostat folkhushållet 1 000 miljarder kronor under de dryga tjugo år det funnits till.

Hans Jensevik

Ordförande Nix to the Six   


Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.