QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Mikro- och månadsdonationer med MediaLinq

Det beror på att hälso- och sjukvården har för bristfällig kapacitet. OK, varför det? Jag frågade grannfrun. Hon tittade på mig som om jag vore en idiot och sa: ”Är inte du nationalekonom? Du vet mycket väl varför. Jag har sett din video om reformutrymmet på Youtube och den förklarar allt”: 

Sedan brast det för henne: ”Vi vill inte se några fler presskonferenser med handlingsförlamade politiker med svenska flaggor på kavajuppslaget. Det har talats om att det kommer att spridas en pandemi över världen, men man har inte kunnat säga när. I stället för att förbereda inför det, har politikerna dragit ner resurserna till sjukvården, tömt alla lager på material som behövs när krisen kommer. Vår humanitära stormakt har i stället bjudit in hela världen att komma hit och bli försörjda.”

Ja, så sa hon och mycket mer. Så infann sig Nix to the Six-känslan hos mig. Den där kontrollerade aggressiviteten som vässar förnuftet och formulerar raka frågor och rätta frågor. ”Vem kommer du att rösta på i nästa val? Kommer du att utkräva ansvar? Eller kommer du att rösta som du alltid gjort?”

Att fråga och ställa rätt fråga är att ge anfallsorder till sin egen retoriska pansarbrigad! Finns inget starkare än att hitta den tuffaste frågan och ställa den till sin tuffaste motståndare. Svårigheten är att finns sådana frågor under en debatt. De ska helst finnas i ditt retoriska magasin före debatten – klara för avfyrning i det avgörande läget. Fråga! Fråga! Fråga!

Grannfrun var ingen motståndare av den tuffa sorten som behövde sådana frågor för att byta sida och hålla med. Hon var lika klok som sin pudel som hon höll i kopplet. Det var en stor välklippt svart pudelhanne. Jag undrar alltid om han lyssnade in och förstod vad vi pratade om. Om han förstod att jag försökte få ut matte ur den där likgiltiga och slentrianmässigt stora röstande flocken av uppfostrad valboskap, som när det kommer till kritan vart fjärde år ändå lägger sin röst på någon av ”The Six”. De ska gå och rösta och väl i vallokalen finns det bara ”The Six” att rösta på – inte kommunisterna till vänster och inte nazisterna till höger.

Det var dags: ”Jag ska berätta en sak för dig”, sa jag och fortsatte, ”nästa vecka har vi styrelsemöte i Nix to the Six och ska ta ställning till ett antal erbjudanden om vilket företag som ska bygga vår vallokal på vår webbplats. Offerterna ska var inne nu söndag kväll den 23 mars”.

”Toppen!” sa grannfrun. Jag ska gå in och rösta bort ”The Six” så fort den lagts upp på webbplatsen”.

Jag undrade om jag och pudeln tänkte på samma sak? Träning ger färdighet. Kan ”The Six” röstas bort i en vallokal på nätet, så växer föreställningen att det kan ske i verkligheten i en vallokal också. Ansvar utkrävs och Sverige blir mer demokratiskt. Det blir folkstyre som det är tänkt i en demokrati. 

Hans Jensevik

Ordförande i ”Nix to the Six”

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Det som publiceras på webbplatsen Nix-to-the-Six.se omfattas av grundlagsskydd. Notera att kommentarsfältet inte omfattas av det skyddet. Det innebär att du som kommenterar är helt och fullt ansvarig för det du skriver – allt för ett trevligt, sakligt och allsidigt åsiktsutbyte.

Skriv din kommentar ...
Avbryt
Du är gäst ( Registrera dig? )
eller kommentera som gäst
Läser in kommentar ... Kommentaren uppdateras efter 00:00.

Bli först med att kommentera.