QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden här intill)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Redovisningen för det förlängda första året 13 december 2019 till 31 december 2020 är klart. Det har gått över förväntan och resultaträkningen ser preliminärt före revision ut så här:

Svensson! Ta handgranaten i höger hand! Gör det!

Minns att utbildningen i hur man kastar handgranater var bland det mest ångestladdade vi befäl sysslade med på min tid, som var det kalla krigets 1960-tal. Tappades handgranaten var det fråga om sekunder att fånga upp den och få den på rätt sida betongskyddet.

Hur militära order skulle ges var på denna tid mycket formaliserade. Det gällde momenten VEM, VAD och VERKSTÄLL. Det tillämpades strikt vid kast med handgranat. Det var ingen lek. Det var allvar på ett sätt som få skulle förstå idag med den samhällsanda av titta bort som numera råder i förnekelsernas euforiska och ansvarslösa tidevarv.   

Jag tog studenten i maj 1963 och tre dagar senare hade jag ryckt in på LV 5 i Sundsvall för att göra min värnplikt i 15 månader och rycka ut som befäl. Alla ”studentare” skulle leda trupp och ledarutbildningen var tuff och mycket konsekvent. Man skulle vara ett föredöme. Vi lärde oss att anfallsordern var ”Anfall! Följ mig”! Vi skulle vara först ur skyttegravarna! Inte sist!

Det där att vara befäl och fösa manskapet ur skyttegravarna framför sig skulle vi överlåta åt fienden. Det fanns två arméer i världen fick jag lära mig senare på kadettskolan som hade denna anfallsorder ”Följ mig!” och det var den svenska och den israeliska. Om det var sant visste jag inte men vi skulle leva upp till den tidens manliga ideal som kunde sammanfattas i tre ord: samhällsbyggare, krigare och gentleman.

Du, väljare, som idag – tisdagen den 29 december 2020 – försöker läsa Exakt24, Nyheter Idag, Samhällsnytt, Fria Tider och Nya Tider finner dem nedstängda, men du möter också en text som berättar varför:

Styrelsen och vi som arbetat med verksamheten under året som gått önskar dig och alla andra Nixare GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

Det blir inget sysslolöst uppehåll! Arbetet med Folkets regering fortgår och vår leverantör har lovat – nästan säkert – att den ska finnas på plats före julafton. Just nu sätts alla programdelar tillsammans för testkörning av oss Nixare i ledningen och när vi kan konstatera att den fungerar läggs upp i en egen flik upptill på startsidan.

Hur var året som gått, Nixare? Finns det något sätt att beskriva vad som gjorts? Ja, det finns 20 videor på vår Youtube-kanal. Vad handlar de om? Beskriver dessa tjugo något väsentligt om året som gått? Året när allt startade för en folkrörelse som växt från noll medlemmar till en ideell förening med 290 medlemmar och en Facebook-grupp med över 3 500 medlemmar. Över 370 000 kronor har samlats in till en Vallokal som finns för ångerval av 2018 års val och snart val av en ”Folkets regering” för en bättre framtid.  

När detta skrivs är det måndagen den 30 november 2020 och den dagen är Morgonekots huvudnyhet att domstolsförhandlingarna om misshandeln av två svenska pojkar på Solna kyrkogård inleds. Det är två muslimska män i åldrarna 18 och 21 år som står åtalade för en åtta timmar lång misshandel enligt åklagaren. Det är ännu inte meddelat vad åklagarens yrkanden blir, men förmodligen bara grov våldtäkt och kanske något obetydligt mer.

Alla vet nog vem Jerzy Sarnecki är – symbolen för dagens märkliga och tragiska utveckling inom svensk kriminalvård där det alltid är mer synd om brottslingarna än deras offer. Med fickorna fulla med bortförklaringar och ursäkter står Sarneckifolket redo med straffrabatter och saft-bulle-pizza-påföljder av ren Dan Eliasson-klass. Grundbulten är att brottslingen aldrig behöver ta ansvar för egna handlingar; det är alltid någon annans fel – oftast ”samhällets”.

Grannfrun kom strosande. Skönt, tänkte jag, då är vi fortfarande vänner.

När vi skildes sist hade maken varit på värdegrundskurs med kommunen och återvänt påtagligt feminiserad till ett ännu större manligt mähä än han varit tidigare. Vårt samtal hade lett till förlorade illusioner för henne om en utveckling till det bättre för mannen.

Det sändes i svensk TV den lördagen (7 nov 2020). Bidens seger var klar. En ung svart man med munskydd skanderade upphetsat orden ”For the people, by the people!” om och om igen. Han var en Biden-väljare. ”För folket, genom folket!” Han hyllade demokrati som folkstyre.

Han var upprymd och glad. Han gjorde mig glad för han påminde mig om det ädlaste som finns i USA och som är landets kulturella ryggrad som burit USA genom många kriser. Hur många svenskar förstod att han citerade en central passage i den amerikanska konstitutionen? Säkert inte många! Denne man kan som de flesta amerikaner citera de få sidor som den amerikanska konstitutionen består av ur minnet. Den kunskapen är bärande kultur för USA.

Bilen stannade ute vid brevlådan. Grannfrun klev ur. Den stora svarta pudelhannen i baksätet krånglade sig också ur bilen. Grannfruns make nickade kort innan bilen rullade vidare.

Jag förstod att läget var ansträngt. Hon kom fram till mig och sa skrattande att maken som jobbade på kommun hade varit borta några dagar på värdegrundskurs. Vi satte oss ner och det gjorde den svarta pudelhannen också och spetsade öronen.

-Min man har som sagt varit på kommunal värdegrundskurs och just kommit hem och vi rök ihop med en gång.