QR-kod

STÖD NIX TO THE SIX

Bankgiro 5421-6270

Swish 1234 33 84 06 (eller scanna QR-koden)

Månadsöverföringar (SEB) 5401 34 308 86

Ett antal bekymrade svenskar beslutade under 2019 att skrida till handling. Landet Sverige missköttes på det grövsta av riksdagens politiker. Vad som speciellt stack i ögonen var den fria massinvandringen och en lagstiftning i riksdagen som gynnade de invandrade på område efter område, och som förvandlade urbefolkningen till andra klassens medborgare i det egna landet.

Det bildades en folkrörelse den 13 december 2019 med målet att förnya politiken radikalt genom att folkstyret skulle få större genomslag i Riksdagen. Ja, de sex partier som haft regeringsansvaret de tre senaste mandatperioderna skulle helt enkelt bytas ut. Det skulle ske den demokratiska vägen genom val. De sex partierna är Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna. Det var inte svårt att hitta ett namn på den ideella föreningen. Det blev Nix to the Six.

För oss Nixare var partiledardebatten lika surrealistisk som en tavla av Salvador Dali. Du kommer säkert ihåg Katalanen som målade klockor som hängde över bordskanter, trädgrenar och djurryggar. I två timmar diskuterade våra åtta partiledare – eller rättare sagt politiska oligarker fria från folkviljan – läget i Sverige som det möjligtvis såg ut 1985 före massinvandringen. Flykten från verkligheten var total. Nersänkt mellan lakanen några timmar senare, snopen över de avgrunder av ansvarslöshet som blottats, dök rådet som alltid finns i närheten av entreprenörer upp, ”try harder”. Vi Nixare får göra det!

Vårsolen började bli sommarsol och grannfrun ville ta en promenad i skogholmarna som omslöt byn där jag bodde. Grannfruns stora svarta pudelhanne gick med, och öronen var spetsade som vanligt.

-Ett bekymmer är akut och ett kan jag leva med, sa grannfrun och jag lyssnade.

-Det akuta är min dotter. Hon bor hos min frånskilda man som har vårdnaden. Han projicerar sin klimatångest på henne och hon har köpt alla skräckskildringar om vad som kommer att hända i hennes framtida liv. Hon säger att hon inte har någon framtid och hon har blivit en av Gretas följare – som mitt ex varit sedan länge. Jag kan för lite om klimatet och jag vet inte vad jag ska ta mig till.

-Vad är den andra bekymret, frågade jag

Rubriken innehåller en tes som det behöver vändas på. En idrottsfantast skulle formulera frågan så här: ”Varför är Sossarna jämt sist på bollen?” I det senare fallet behöver man inte utveckla konsekvenserna för idrottsfantastens vänkrets. De vet att Sossarna skulle förlora nästan alla matcher om det rörde sig om bollspel. Men de, idrottsfantasterna, är jämförelsevis få.

Vårsolen värmde på verandan där vi satt på behörigt avstånd från varandra. Hennes stora svarta pudelhanne satt med spetsade öron som vanligt.

Det var två veckor efter Liberalernas serie av interna partimöten som slutade med ett partiråd sent i mars som röstade igenom partiledaren Nyamko Sabunis råd att Liberalerna – återigen – är ett borgerligt parti. De såg Moderaternas Ulf Kristersson som ny statsminister efter valet 2022.

-Klarar Nyamko Sabuni att få Liberalerna över fyra procent och spärren till riksdagen i valet 2022?

Samtliga större anläggningskomponenter var utbytta eller hade så lång livslängd att kärnkraftverket kunde driftas bortom 2036.

Slutsatsen var att Ringhals 1 – med låga investeringar – skulle klara både 50 och 60 års drift!

Varför stänger man då ett kärnkraftverk (1 januari i år) när det är som kallast och allt ska gå på el i landet?

Vad handlar det om? Den 18 september 2020 publicerades en Vallokal (till Riksdagen) på Nix to the Six’ webbplats som erbjöd svenska folket möjlighet att proteströsta. De som röstat på någon av de sex partier som de senaste tre mandatperioderna i olika konstellationer haft regeringsmakten i Sverige, dvs Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna, kan gå in i Vallokalen och ta tillbaka sin röst och i stället registrera sig tillhörande ”Sofflockspartiet” fram till valet 2022. Diagram visar hur riksdagen töms på röster och mandat efterhand som det röstas. Det skulle skaka om och få fart på våra riksdagsmän, och till och med i det fall proteströstningen blev omfattande leda till regeringsombildning för en ny politik.

Vi satt igen på verandan på behörigt avstånd från varandra. Det var jag, grannfrun och hennes stora svarta pudelhanne med spetsade öron som vanligt. Hon frågade:

-Vad är försörjningskvot?

-Försörjningskvoten är den fria massinvandringens självspelande piano.

Jag var tvungen att fundera lite hur jag skulle fortsätta. Hon fortsatte:

-Jag förstår att det är ett nyckeltal och att det är en kvot. Vad står över och under bråkstrecket?

Nu har också Richard Jomshof, Sverigedemokraternas partisekreterare, besökt onsdagsprogrammet ”30 minuter” i SVT. Det skedde kvällen den 24 mars, ett datum vi Nixare minns för det var då riksdagen godkände EU:s återhämtningspaket. Den dag då Moderater och Kristdemokrater lade ner sina röster så Socialdemokraterna fick igenom att svenska skattebetalare på sina skattsedlar fick ytterligare 150 miljarder i skatter till EU. Kanske är skattepolitik ett mindre gångbart ämne för Moderater och Kristdemokrater i valet 2022? Eller justerar man i sina partiprogram?

Att det är tomt i tanken hos Socialdemokraterna kan vi notera i stort sett varje dag. Det är brunsmetning, verbala påhopp och en bedrövlig avloppsretorik. Men, visst, det blir lätt så när bristen på sakargument är så uppenbar  – då återstår bara personangrepp, dyngspridning och mobilisering av invektivförrådet.

Frågan är – fungerar det här? Går väljarna på det? Är det Socialdemokraternas hatfabriker på Twitter som ska vinna valet 2022 åt dem?

Våren är i antågande och solen levererade D-vitaminer där vi satt på verandan på behörigt avstånd från varandra. Det var jag, grannfrun och hennes stora svarta pudelhanne med spetsade öron som vanligt. Hon frågade:.

-Hur lång stubin har svensken?

Vi spårade ofta in på företeelser som visade hur den svenska urbefolkningen blivit andra klassens medborgare i sitt eget land. Slutsatsen var att det berodde på svenskens oförmåga att tala sanning om det uppenbara. Nationalsjukdomen! Nästa lägre nivå är de hunsade. Det lagstiftas fram nu. Till och med nödvändiga grundlagsändringar är på gång inför öppen ridå.